Полша следи забранените за внос стоки от Украйна с GPS

...
Полша следи забранените за внос стоки от Украйна с GPS
Коментари Харесай

Мачей Шимански: Полша следи забранените за внос стоки от Украйна с GPS система

Полша следи неразрешените за импорт артикули от Украйна с GPS система. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева " посланикът на Полша у нас н.пр. Мачей Шимански. Припомняме, че в четвъртък стопираха стачките на полските зърнопроизводители, откакто страната ограничи вноса на украинско зърно.

„ Както и България, не спряхме импорт на 18 хранителни продукта от Украйна, само че в това време се договорихме с украинците през полска територия те да минават пренос ", акцентира дипломатът като изясни по какъв начин работи ограничаването. На границата се поставя електронен щемпел на неразрешените артикули с GPS. Когато те не се задържат в Полша, всичко е наред, уточни Шимански. GPS системата работи от 21 април.

„ Абсолютно хубава беше концепцията да се разреши на зърното от Украйна да идва в нашите страни и по-късно там, където постоянно отиваше, само че то стопира незабавно след първата граница. Другите страни от Евросъюза не усещаха, че нещо неприятно се случва, само че нашите фермери можеха да банкрутират ", сподели още посланикът на Полша в България. Той акцентира, че казусът не би трябвало да е единствено на петте страни, които са директно наранени, а на целия Европейски Съюз.

Н. прочие Мачей Шимански разяснява и войната в Украйна. На въпроса правилно ли е изказванието на Кремъл, че при визитата си в Полша президентът на Украйна Володимир Зеленски е помолил всички украинци, които се намират там, и са във възраст, годна за воюване, да бъдат върнати в страната, той отговори по този начин: „ Това е следващата агитация на Русия. В Полша има 87% дами, останалите 13% са деца и възрастни хора ". Дипломатът отхвърли сходна тематика да е била разисквана.

Шимански разкри, че към този момент има в ход социална поръчка за поправяне на български МиГ-29. Той уточни, че в случай че Полша завоюва, тя има опция да се оправи с тази задача.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР