Полша ще използва начин на финансиране, използван за борба с

...
Полша ще използва начин на финансиране, използван за борба с
Коментари Харесай

Полша модернизира армията с финансиране по подобие на това за борба с COVID-19

Полша ще употребява метод на финансиране, употребен за битка с икономическите последствия от COVID-19, с цел да помогне за финансирането на огромно нарастване на военните разноски. Това разгласи полският министър на защитата, до момента в който държавното управление се стреми да модернизира и усили размера на въоръжените сили, осведоми " Ройтерс ".

Полското държавно управление употребява облигации, издадени от институции като националната банка за развиване BGK или държавния фонд PFR, само че обезпечени от страната, за финансиране на огромна част от разноските си за подкрепяне на стопанската система през пандемията.

Това ѝ оказа помощ да избегне включването на сходни разноски в държавния бюджет, тактичност, която беше подложена на критика от Върховната счете палата като липса на бистрота.

Министърът на защитата Мариуш Блашчак сподели, че държавното управление ще сътвори Фонд за поддръжка на въоръжените сили, финансиран от държавно обезпечени облигации, издадени от BGK, съкровищни ​​облигации, държавния бюджет и облаги от централната банка.

" Това е решение, употребявано от фонда за COVID-19. Искам изрично да подчертая, че Фондът за поддръжка на въоръжените сили ще се ръководи от BGK, тъй че няма да бъде някаква спомагателна институция ", означи Блашчак на конференция.

Той не сподели какъв брой тъкмо ще коства разширението и модернизацията на въоръжените сили. Лидерът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " Ярослав Качински обаче съобщи, че разноските ще бъдат " доста по-високи " от 2% от брутния вътрешен артикул, равнището, изисквано от страните от НАТО, което Полша към този момент надвишава.

" По-добре е да сме в сигурност и малко повече в задължения ", посочи Качински.

Блашчак сподели, че Министерството на защитата има за цел да има повече от 250 000 бойци на цялостен работен ден и повече от 50 000 членове на Силите за териториална защита, които се състоят от професионални и непълноценни бойци доброволци. През 2020 година имаше към 110 000 бойци на цялостен работен ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР