Полша призова руския президент Владимир Путин да се въздържа от

...
Полша призова руския президент Владимир Путин да се въздържа от
Коментари Харесай

Полша призова Путин да каже истината за Холокоста в Израел

Полша прикани съветския президент Владимир Путин да се въздържа от потреблението на жертвите по време на Втората международна война и Холокоста за политически цели и акцентира, че във военни документи се загатват апели на полското държавно управление към съдружниците да се спасят евреите, осведоми АП.

Заместник-министър на външните работи на Полша насочи апела преди конференция в Израел тази седмица във връзка 75 година от освобождението на " Аушвиц " от руските войски.

Путин, който ще приказва на събитието, неотдавна нападна Полша, че има някаква виновност за войната. Той упрекна полското държавно управление по време на войната в антисемитизъм.

Полският президент Анджей Дуда реши да бойкотира конференцията, защото не му е предоставена опция да приказва.

Министърът сподели, че в случай че неистините бъдат повторени на конференцията, Полша ще разгласява исторически документи и обстоятелства, с цел да ги оборят. Той уточни, че полската опозиция и държавното управление в заточение в Лондон са положили старания за събиране и шерване на обстоятелствата към всеобщото избиване на евреи от нацистите.

В един от тези документи се отбелязва, че полското държавно управление е съобщило на разнообразни държавни водачи през 1942 година за избиването на евреи в " Аушвиц ".

От 1940 до 1945 година към 1,1 милиона души, най-вече евреи от цяла Европа, са избити в лагера. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР