Полша повдигна обвинения спрямо 16 чуждестранни лица в шпионаж в

...
Полша повдигна обвинения спрямо 16 чуждестранни лица в шпионаж в
Коментари Харесай

Полша обвини 16 чужденци в шпионаж за Русия

Полша повдигна обвинявания по отношение на 16 задгранични лица в шпионаж в интерес на Русия, оповестява " Франс прес ".

Те са подсъдими за хипотетично приготовление на бойкот и събиране на информация за доставки на военно съоръжение за Украйна.

Обвиненията против шпионската мрежа, разрушена през март, бяха оповестени от офиса на координатора на разследващите служби Мариуш Камински.

" Повдигнати са обвинявания против 16 чужденци, упрекнати в извършване на шпионска активност от името на съветските разследващи служби на полска територия и в присъединяване в проведена незаконна група ", се показва в изказване.

" Възложените им задания включват идентифициране на военни уреди и сериозна инфраструктура, наблюдаване и отчитане на влакове, транспортиращи военна и филантропична помощ за Украйна и подготовка за причиняване на дерайлиране на влакови композиции ", се добавя в известието.

Отбелязва се, че всички обвинени са признали, че са направили подсъдните дейности, които включват и присъединяване в агитация с цел да извърнат публичните настроения в Полша против прилежаща Украйна.

Министърът на правораздаването Збигнев Жобро заяви в обществената мрежа " Екс ", че всеки от обвиняемите може да бъде наказан на до 10 години затвор.

Полша е един от главните снабдители на военно съоръжение на Украйна и служи като транспортен център за оръжия, изпратени от нейните западни съдружници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР