Полша очаква Европейският съюз да ѝ помогне да финансира мерки

...
Полша очаква Европейският съюз да ѝ помогне да финансира мерки
Коментари Харесай

Полша: ЕС да финансира граничната сигурност заради опасенията около „Вагнер“

Полша чака Европейският съюз да ѝ помогне да финансира ограничения за подсилване на източната граница, съобщи през днешния ден заместник-министърът на външните работи Павел Яблонски, откакто Варшава разгласи усилване на сигурността, обвързвано с опасенията към наличието на съветската наемническа компания " Вагнер " в Беларус, съобщи Ройтерс.

Решението на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да предложи на бойците от частната военна компания да изберат да се реалокират в Беларус провокира безпокойствие измежду източните членове на НАТО, че наличието на " Вагнер " ще докара до по-голяма неустойчивост в района.

Вчера полският вицепремиер Ярослав Качински - водач на ръководещата националистическа партия " Право и правдивост " (ПиС) - съобщи, че съгласно полските управляващи в Беларус към този момент може да има към 8000 бойци на " Вагнер ".

Той съобщи, че Полша ще предприеме както краткотрайни, по този начин и непрекъснати ограничения за подсилване на границата, в това число усилване на наличието на силите за сигурност и увеличение на пограничните уреди.

Запитан през днешния ден дали Брюксел би трябвало да помогне на Варшава да заплати за тези ограничения, заместник-министърът на външните работи Павел Яблонски съобщи, че " Полша чака това ". " Европейската взаимност значи да поддържаме страни, застрашени от дестабилизация ", сподели той пред публичното радио и добави: " Тези защитни ограничения би трябвало да бъдат увеличени ".

Полша упреква Беларус, че изкуствено основава мигрантска рецесия на границата, като вкарва хора от Близкия изток и Африка и се пробва да ги изтласка през границата, само че Минск отхвърля обвиняването.

Вчера Качински съобщи, че наличието на " Вагнер " в Беларус може да значи " нова фаза на хибридната война, фаза, доста по-трудна от тази, с която сме се справяли до момента ".

Качински, считан за в действителност водач на Полша, наподобява зае по-твърда позиция във връзка с сигурността на границите от президента Анджей Дуда, който приказва по-рано денем в Киев, отбелязва Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Дуда съобщи, че в случай че се наложи, Полша ще ускори защитата на границата си с Беларус, само че че границата и в този момент е строго охранявана.

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки, от своя страна, ще показа през днешния ден проект за подсилване на границите на Европейския съюз на среща на върха в Брюксел, като добави, че граничната организация Фронтекс би трябвало да бъде реформирана и би трябвало да се провиснал повече средства за подкрепяне на страните, които се сблъскват с миграционните проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР