Полша обмисля да последва примера на Естония и Латвия и

...
Полша обмисля да последва примера на Естония и Латвия и
Коментари Харесай

Полша се готви да затвори границите си за руснаци

Полша обмисля да последва образеца на Естония и Латвия и да ограничи достъпа на съветски жители до визи, предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Полша работи върху идея, която ще направи допустимо на руснаци да не бъдат издавани визи ", съобщи полският заместник-министър на външните работи Пьотър Вавжик пред полската осведомителна организация ПАП.

Той сподели, че страната му поддържа концепцията за налагането на още наказания от Европейския съюз на Руската федерация поради войната в Украйна, в това число въвеждането на възбрана за издаване на визи на руснаци на равнище Европейски Съюз.

" Влиятелни страни от Европейския съюз обаче, измежду които Германия Франция и Нидерландия, са срещу ", изясни той.

Германия и Европейската комисия са срещу въвеждането на възбрана за издаването на визи на руснаци на европейско равнище.

Миналата седмица Естония реши от 18 август да не се позволява на съветски жители да влизат на естонска територия с шенгенски визи, издадени от естонските управляващи. Правилото няма да се ползва за руснаците с естонско поданство или разполагат с позволение за непрекъснато престояване в Естония. Предвидени са изключения и за руснаци, които желаят да посетят свои родственици в Естония, и за тези руснаци, които разполагат с визи, издадени от други страни от Европейския съюз.

Латвия също ограничи достъпа до визи за руснаци. Латвийското посолство в Москва в този момент удовлетворява само молбите за издаване на виза, подадени от съветски жители, които желаят да участват на погребението на непосредствен родственик в Латвия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР