Полша обмисля да последва примера на Естония и Латвия и

...
Полша обмисля да последва примера на Естония и Латвия и
Коментари Харесай

Полша възнамерява да ограничи визите за руски граждани

Полша обмисля да последва образеца на Естония и Латвия и да ограничи достъпа на съветски жители до визи, съобщи ДПА.

"Полша работи върху идея, която ще направи допустимо на руснаци да не бъдат издавани визи ", съобщи през днешния ден полският заместник-министър на външните работи Пьотър Вавжик пред полската осведомителна организация ПАП.

Заместник-министърът посочи, че страната му поддържа концепцията за налагането на още наказания от Европейския съюз на Русия поради войната в Украйна, в това число и въвеждането на възбрана за издаване на визи на руснаци на равнище Европейски Съюз.

"Влиятелни страни от Европейския съюз обаче, измежду които Германия Франция и Нидерландия, са срещу ", акцентира той.

Германия и Европейската комисия са срещу въвеждането на възбрана за издаването на визи на руснаци на европейско равнище, отбелязва ДПА.

Миналата седмица Естония реши, че от 18 август на съветски жители към този момент няма да бъде позволявано да влизат на естонска територия с шенгенски визи, издадени от естонските управляващи. Правилото няма да се ползва във връзка с руснаците, които имат естонско поданство или разполагат с позволение за непрекъснато престояване в Естония. Предвидени са изключения също по този начин за руснаци, които желаят да посетят свои родственици в Естония, и за тези руснаци, които разполагат с визи, издадени от други страни от Европейския съюз.

Латвия също ограничи достъпа до визи за руснаци. Латвийското посолство в Москва понастоящем удовлетворява само молбите за издаване на виза, подадени от съветски жители, които желаят да участват на погребението на непосредствен родственик в Латвия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР