Полша няма намерение да напуска Европейския съюз, обяви премиерът на

...
Полша няма намерение да напуска Европейския съюз, обяви премиерът на
Коментари Харесай

Полша обяви дали има намерение да напуска ЕС

Полша няма желание да напуща Европейския съюз , разгласи министър председателят на страната Матеуш Моравецки.

Напоследък опозицията и управляващите в Полша взаимно се упрекнаха, че желаят да изтеглят страната от Европейския съюз. В четвъртък вечерта Конституционният съд на страната даже взе решение за върховенството на полската конституция над правото на Европейски Съюз .

" Присъединяването на Полша и страните от Централна Европа към Европейския съюз е едно от най-важните събития през последните десетилетия. Както за нас, по този начин и за самия Европейски Съюз. Всички спечелихме от това. Затова ясно споделям: мястото на Полша е и ще бъде в европейското семейство на народите “, гласи обява на Моравецки във Фейсбук.

Според него решението на Конституционния съд „ е удостоверило това, което безусловно следва от наличието на Конституцията на Република Полша, а точно, че конституционното право има предимство пред другите източници на право “.

" Ние имаме същите права като другите страни. Искаме тези закони да бъдат спазвани. Ние не сме натрапен посетител в Европейския съюз. И по тази причина не сме съгласни да ни възприемат като страна от втора класа . Искаме общественост от почитание, а не Асоциацията на равни и равни права. Това също е нашата общественост, нашият съюз. Ние желаеме подобен съюз и ще продължим да работим за подобен съюз ", прибавя Моравецки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР