Полша: Лозунгите на фермерите в подкрепа на Путин са влияние

...
Полша: Лозунгите на фермерите в подкрепа на Путин са влияние
Коментари Харесай

Полското МВнР осъди фермерските лозунги в подкрепа на Путин, нарече ги руска провокация

Полша: Лозунгите на фермерите в поддръжка на Путин са въздействие на Русия
Министерството на външните работи на Полша осъди пропутинските и антиукраинските лозунги по време на фермерските митинги в страната, като съобщи, че те " евентуално " са въздействие на Русия.

По време на митингите против конкуренцията на вноса на по-евтини украински артикули фермерите в Гожички, Южна Полша, разпънаха афиш с надпис " Путин, оправи Украйна, Брюксел и нашето държавно управление ".

Снимката на транспаранта беше необятно публикувана в обществените мрежи, предизвиквайки гневни реакции от страна на доста украинци.

" Смятаме, че това е опит за завладяване на земеделското протестно придвижване от крайнодесни и безотговорни групи, евентуално под въздействието на съветски сътрудници ", се споделя в изказване на полското външно министерство.

То прикани уредниците на митинга да " разпознават и отстраняват от своето придвижване малцината основатели на сходни дейности ".

По-рано полската полиция заяви, че е почнала следствие за пропагандиране на фашистки или тоталитарен режим и подбудителство към ненавист.

Връзките на Полша с Украйна се утежниха поради блокадите на границата, проведени от аграрни производители, единствено няколко седмици откакто Варшава съумя да потуши сходна двумесечна обсада, проведена от полски водачи на камиони.

При обособен случай полски фермери отвориха два украински товарни вагона на граничния пункт Медика и разсипаха зърно върху релсите.

Украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков назова това " политическа провокация, целяща да раздели нашите нации ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР