Полша, която се подготвя да произвежда южнокорейско военно оборудване, ще

...
Полша, която се подготвя да произвежда южнокорейско военно оборудване, ще
Коментари Харесай

Полша и Южна Корея ще проведат военни учения край руския анклав Калининград

Полша, която се приготвя да създава южнокорейско военно съоръжение , ще показва опциите си през септември на учения наоколо до границите на Калининградска област, съобщи в четвъртък полският министър на националната защита Мариуш Блашчак.

" Подготвяме втория стадий на съдействието с Република Корея, състоящ се в произвеждане на корейско военно съоръжение в Полша ", съобщи ръководителят на полското министерство на защитата на конференция след среща с южнокорейския си сътрудник Ли Джонг Суп във Варшава, цитира Блашчак осведомителната организация ПАП.

Съобщава се, че по време на срещата двамата са разискали, наред с другото, " двустранните военни връзки, техническата рационализация и по-нататъшното съдействие в региона на въоръженията ". Блашчак акцентира, че " Полша и Република Корея, работейки дружно, са постигнали доста за сигурността , за обезпечаването на мира посредством подсилване на полската войска, посредством използване на процедура на политиката на въздържане ".

" Заедно ще организираме също по този начин в средата на септември, на 17 септември, обучение, проява на отбранителните качества на полската войска в Ожиш, в Бемово-Писк (градове във Варминско и Мазурско воеводство в Северна Полша, покрай границата с Калининградска област на Руската федерация) в границите на учението Jesienny Ogien ( " Есенен огън " ). Там ще можем да се полюбуваме на успеваемостта на корейската техника в ръцете на полски екипажи ", съобщи ръководителят на полския министър.
 Полша ще похарчи 4% от Брутният вътрешен продукт за защита през 2024
Полша ще похарчи 4% от Брутният вътрешен продукт за защита през 2024

Освен това ще похарчи над 46 милиона $ за здравеопазване

Както отбелязва организацията, " партньорството сред полската и корейската индустрия се ускори през последните години с двустранни съглашения за доставки за полските въоръжени сили, които включват танкове К2, самоходни гаубици К9, леки бойни самолети FA-50 и ракетни установки K239 Chunmoo. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР