Полша извика руския шарже д'афер и поиска обяснение за нарушаването

...
Полша извика руския шарже д'афер и поиска обяснение за нарушаването
Коментари Харесай

След нарушаване на въздушното пространство от ракета: Полша извика руския шарже д`афер

Полша извика съветския шарже д'афер и изиска пояснение за нарушаването на въздушното пространство на Полша от ракета , като настоя също за неотложно преустановяване на сходни дейности, заяви в изказване нощес полското външно министерство, представено от Ройтерс.

По данни на генералния щаб на полските въоръжени сили съветска ракета е навлязла във въздушното пространство на натовската страна през вчерашния ден сутринта. Украинските управляващи оповестиха за масирани офанзиви против разнообразни градове в Украйна през миналата нощ.

" В 7:12 ч. локално време откъм границата с Украйна бе открито нарушаване на полското въздушно пространство от обект, който напусна територията на Полша след по-малко от три минути ", заяви генералният щаб в обществената мрежа " Екс ".

" Идентифицираме го като съветска управляема ракета . През цялото време траекторията на ракетата беше следена от радарни системи, както полски, по този начин и съюзнически. Системите за противовъздушна защита бяха в подготвеност ", добави той.

Информационна организация РИА Новости цитира съветския шарже д'афер във Варшава Андрей Ордаш , съгласно който Полша не е предоставила доказателства за нарушение на границата.

" Беше ми връчена нота, в която се съдържаше голословно изказване, че сутринта на 29 декември въздушен обект , избран от полските експерти като съветска управляема ракета, бил нарушил полското въздушно пространство. Не бяха показани никакви доказателства. Искането ми за писмено доказателство за това, което се съдържаше в нотата беше отхвърлено ", е споделил Ордаш съгласно РИА.

По-рано през вчерашния ден сутринта два полски и два американски изтребителя Ф-16, както и съюзнически аероплан цистерна, са били вдигнати по паника от бази в Полша поради интензивност на съветски аероплан за дълги разстояние, написа в " Екс " Оперативното командване на полските въоръжени сили.

Полша ще реагира навреме, в случай че сходен случай се повтори, съобщи заместител външният министър Владислав Бартошевски , представен от организация ПАП.

Казах ясно на съветския шарже д'афер, че повторни сходни опити ще се сблъскат с по-остра реакция от страна на Полша, тъй като това е инспекция за нашата успеваемост и нашия метод към защитата ", означи той и добави: " Ако (ракетата) бе навлязла малко по-дълбоко на полската територия, тя щеше да бъде свалена ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР