Полша има своя UFC шампион и при мъжете, след като

...
Полша има своя UFC шампион и при мъжете, след като
Коментари Харесай

Ян Блахович напердаши Доминик Рейес и спечели шампионския пояс в лека-тежка категория

Полша има своя UFC първенец и при мъжете, откакто Ян Блахович (27-8) унищожи за два рунда Доминик Рейес (12-2) и завоюва повече от справедливо овакантения от Джон Джоунс пояс в лека-тежка категория. 37-годишният поляк записа четвърта поредна победа, която най-сетне го изведе до короната в влиятелната категория, трансформирайки го в 13-ия първенец в историята на дизивията. От 2011 година за първи път най-голямата и най-престижна ММА организация в света има първенец, друг от Джоунс или Даниел Кормие.

: Jan Blachowicz

Europe has a new UFC champion! What a performance!
— UFC on BT Sport (@btsportufc)
Превъзходството в осмоъгълника на Блахович беше изрично, като той нанесе даже забележими тежки провали на Рейес, считан за лек любимец преди конфликта, защото преди няколко месеца организира равносилен двубой с Джоунс и съгласно мнозина даже победи краля на 90-килограмовите. Технически нокаут в последните 20-ина секунди на втория рунд обаче ознаменува триумфа на новия първенец от Полша.

Jan Blachowicz undisputed LHW champion. monster
— antony starr fan (@DieLigt) Рейес нанесе първия стабилен ляв прав в лицето на съперника си, само че другояче началото и за двамата беше внимателно. Блахович се опитваше с кикове да натрупа " точки " в очите на съдиите и да отслабва съпротивата на противника. Полякът изглеждаше засегнат от кик в корема, само че след това направи експлоадиране с две леви крошета, като в това време с два лоукика в ребрата в профил направи сериозна синина на Рейес.

YOUR NEW LIGHT HEAVYWEIGHT CHAMPION

Jan Blachowicz (+230) KOs Reyes in round 2

(via )
— br_betting (@br_betting) Блахович продължи с опитите с юмруци да нарани кандидат номер 1 в ранглистата, който пък не осъществяваше никакви значими офанзиви. Рейес съкрати отдалеченост и се впусна в замени, при които обаче не можа да нанесе чисто попадение с кроше или ъперкът. С десен прав и ляво кроше полякът разкървави съществено и евентуално счупи носа на противника, а 25 секунди преди края на рунда ожесточената офанзива продължи с нокдаун. Реферът Кевин Сатаки осъзна, че би трябвало бързо да се намеси и да предотврати по-значителен граунд-енд-паунд, приключвайки борбата изрично в интерес на Блахович.
JE PREND LE BLACHOWICZ TRAIN

AND NEW
— & (@ufc_co)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР