Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят изтребители на

...
Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят изтребители на
Коментари Харесай

Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят изтребители на Украйна

Полша и Словакия приканват съдружниците си да обезпечат изтребители на Украйна и акцентират, че са подготвени да изпратят своите руски свръхзвукови изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция, съобщи Асошиейтед прес.

 

" Мисля, че е време да се вземе решение. Хората в Украйна умират. Наистина можем да им помогнем ", написа през вчерашния ден министърът на защитата на Словакия Ярослав Над в обществените мрежи. Засега остава неразбираемо дали други западни поддръжници на Украйна са подготвени да създадат тази крачка, отбелязва АП.

 

В сряда полският президент Анджей Дуда съобщи, че Полша е подготвена да даде на Украйна своите МиГ в коалиция с други страни. Ярослав Над разяснява, в сряда че обсъждал това с полския му сътрудник на среща в Швеция и двамата са били единомислещи по въпроса.

 

Полското военно ведомство сподели в изказване, че Варшава е подготвена да съобщи своите изтребители МиГ-29 на Украйна като част от интернационална коалиция.

 

От месеци украинският президент Володимир Зеленски настоятелно моли Запада за изтребители. Макар Киев да получи обещания за танкове, някои от които към този момент идват, за момента няма признаци, че по-големите страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР