Полша и Аржентина се изправят един срещу друг в решителен

...
Полша и Аржентина се изправят един срещу друг в решителен
Коментари Харесай

Меси излиза срещу Левандовски, Саудитска Арабия се готви за сензация срещу Мексико

Полша и Аржентина се изправят един против различен в съдбоносен дуел от група „ C “ на Световното състезание в Катар. Срещата на „ Стадион 974 “ в Доха започва в 21:00 часа.

Един от любимците за купата Аржентина би трябвало да покаже класата си против Полша, с цел да избегне шокиращо ранно отпадане. Загуба на Лионел Меси и компания ще значи завършек на акцията им в Катар, до момента в който тъждество може и да е задоволително, само че това зависи от крайния резултат на другия мач от групата Саудитска Арабия - Мексико.

До момента „ гаучосите “ вървят втори с 3 точки, колкото има и третият Саудитска Арабия, а победа през днешния ден би осигурила на двукратните международни първенци излизане от групата. От позиция на Полша, който има четири точки и оглавява класирането, една точка е задоволителна за осминафиналите, до момента в който успеха ще подсигурява първото им място.

Саудитска Арабия и Мексико излизат един против различен в съдбоносен конфликт от група „ C “ на Световното състезание в Катар. Двубоят на стадион „ Лусаил Айконик “ в едноименния град започва в 21:00.

Мексико ще търси наложителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, с цел да продължи страхотната си серия от седем следващи участия в елиминациите на Световно състезание. Тимът на Херардо Мартино все още е финален в групата с едвам една точка след първите два мача.

За Саудитска Арабия триумф ще значи сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с еднакъв, само че в случай че в другия мач сред Полша и Аржентина има експресивен победител. Отборът на Ерве Ренар е с три точки на третата позиция след сензационната победа на старта точно над Лионел Меси и компания, само че по-късно позволи проваляне с 0:2 от Полша.

Ренар пък провокира играчите да пренапишат футболната история на страната, като се класират за осминафиналите на Мондиала. Саудитска Арабия единствено един път е прескачала групите на международно състезание, като това се случи през 1994-а година, когато отборът победи Белгия с гол на легендата Саеед Ал-Овайран.

„ Ако моите играчи желаят да бъдат запомнени от тези почитатели, те би трябвало да създадат нещо историческо. Иначе ще бъдат забравени до 20-30 години, тъй като през 1994 година ние играхме в елиминациите. Най-важното нещо за нас е, че преди този финален мач в групите имаме напълно действителен късмет за класиране. Ще би трябвало да се трудим крепко, с цел да го превърнем в действителност. Мексико е доста умел тим, който има по-добри достижения от Саудитска Арабия “, съобщи 54-годишният Ренар.

Треньорът няма да може да разчита на капитана си Салман Ал-Фараж, който има травма в крайници и към този момент се прибра вкъщи, с цел да се лекува. Халфът Абдулелах Ал-Малки пък е осъден поради получени картони.

Тунис и Франция се изправят един против различен в финален дуел от група „ D “ на Световното състезание в Катар. Сблъсъкът на „ Едюкейшън Сити Стейдиъм “ в град Ал Раян започва в 17:00 часа.

Световният първенец Франция към този момент си обезпечи присъединяване на осминафиналите в Катар след успехите над Австралия с 4:1 и Дания с 2:1. „ Петлите “ ще си обезпечат първото място в групата и с реми против Тунис, макар че ще се опитат да станат първия тим с цялостен актив от точки след края на груповата фаза. Очакванията са въпреки всичко селекционерът Дидие Дешан да направи някои промени в състава.

Африканците обаче ще гонят наложителна победа, само че и ще се надяват на удобен процес в другия дуел, с цел да продължат напред към 1/8-финалите. Тимът на Джалел Кадри е финален преди този дуел с 1 точка, колкото има и третият Дания, който ще играе в Австралия (3 точки).

Селекционерът на Тунис съобщи преди днешния мач, че във футбола няма невъзможни неща и африканците са способни да поднесат изненада против Франция.

„ С футболистите си приказваме, че няма невъзможни неща. Все още не сме изгубили всички шансове и сме стимулирани за една последна борба. Вярваме и към момента пазим вяра. Имаме добър тим и нека имаме и малко шанс, с цел да се класираме в идната фаза “, Кадри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР