Полша е разположила верига от служители по сигурността и военно

...
Полша е разположила верига от служители по сигурността и военно
Коментари Харесай

Нажежена обстановка: Разположиха военна техника на границата между Полша и Беларус


Полша е разположила верига от чиновници по сигурността и военно съоръжение покрай границата с Беларус . Това оповестиха от Държавния граничен комитет (ГПК) на Беларус. От там означават още, че Полша отхвърля достъп до граничната зона на представители на медиите и интернационалните правозащитни и филантропични организации.

Полските управляващи от своя страна настояват за скупчване на белоруските военни сили в зоната на централизация на незаконни мигранти на границата . Според Катажина Зданович, представител на отдела за гранична защита в Подляск, звуци от изстрели от време на време се чуват и от територията на Беларус.

Освен това тя добави, че беларуските управляващи довеждат в граничната зона публицисти, които по-късно описват на локалното население за обстановката „ от позиция на пропагандата “

 Полша граница БГНЕС

Междувременно министър председателят на Полша Тадеуш Моравецки съобщи, че невижданата вълна от мигранти, които се пробват да обхванат нелегално на територията на страната му, са опасност за сигурността на целия Европейски съюз .

„ Затварянето на полската граница е наш народен интерес. Но през днешния ден на карта е сложена сигурността и стабилността на целия Европейски съюз. Тази хибридна офанзива на режима на Лукашенко е ориентирана против всички нас. Ние няма да позволим да бъдем сплашени и ще пазиме мира в Европа дружно с нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз “, написа той в микроблога си в Туитър.

През последните месеци страните от Европейски Съюз Полша, Латвия и Литва записаха хиляди противозаконни прекосявания на границата с Беларус . Говорителят на държавното управление във Варшава съобщи през вчерашния ден, че на беларуско-полската граница са се струпали три до четири хиляди мигранти.

Европейски Съюз упреква Лукашенко, че съзнателно изпраща мигранти до границите на Европейски Съюз в опит да дестабилизира Европа и да отмъсти за глобите на Европейски Съюз против Минск , въведени поради бруталното потушаване на продемократичните митинги в Беларус след спорното му преизбиране за президент през август 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР