Полша е поредната държава, която ще заплаща лицензионни такси на

...
Полша е поредната държава, която ще заплаща лицензионни такси на
Коментари Харесай

Най-голямата частна хранителна компания в Полша ще произвежда българско кисело мляко

Полша е следващата страна, която ще заплаща лицензионни такси на България за правото да създава българско кисело мляко. Това стана ясно по време на среща сред изпълнителния шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев и ръководителя на Управителния съвет на " Млековита " Дариуш Сапински, оповестяват от Министерството на стопанската система и промишлеността.

" Млековита " е най-голямата полска млекопреработвателна компания , както и най-голямата частна компания в хранително-вкусовата индустрия на страната изобщо.

" От 50 години милиони японци стартират деня си с българско кисело мляко, а от тази година сходно партньорство стартирахме и с Монголия ", разяснява Владимир Русев.
 Японската
Японската " Мейджи " ще влага в държавната компания за кисело мляко " Ел Би Булгарикум "

За японците киселото мляко е знак на България

Той акцентира, че през последните месеци внезапно се усилва и пазарният дял на държавната млекопреработвателна компания у нас като продуктите им към този момент се оферират в над 100 магазина.

" В предишното десетки страни са работили с България, с цел да употребяват неповторимата ни бактерия. Мотивирани сме през днешния ден да върнем тези обичаи и се радваме, че Полша е на път да се трансформира в следващия ни стратегически сътрудник ", добавя изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум ".

Компанията " Млековита " има интерес за сключване на лицензионно съглашение , по силата на което да създават кисело мляко в личните си фабрики, ползвайки българските бактерии " lactobacillus bulgaricus " и " streptococcus thermophilus ".
 Снимка 600129
Източник:

Експерти от научноизследователските звена на двете компании разискаха качествените характерности на закваските и крайния артикул, както и някои софтуерни елементи на индустриалния развой.

Предстои завършване на детайлите по бъдещо съглашение, като полската страна ще бъде поканена до месец да посети България за неговото публично сключване.

" Млековита " е преди всичко измежду млечните групи в Централна и Източна с към €1,5 милиарда годишен оборот . Дружеството преработва 8 милиона литра мляко всеки ден, доставяно от 15 000 животновъди в 22 лични завода, в които работят 5 000 чиновници .

Компанията разполага с 34 логистични центъра, като единият от тях съставлява най-големият в Полша. До този миг са построени 147 фирмени магазина, а 35% от създадените артикули се изнасят за общо 167 страни от Европа, Азия, Африка, Австралия и Северна и Южна Америка.

Припомняме, че при започване на годината стана ясно, че японската компания " Мейджи " възнамерява се основаването на японско-български център за научно-развойна активност, който ще създава нови млечни и други артикули, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус.

В индустриалните пространства на българската държавна компания и в нейните лаборатории се съхраняват над 1000 варианта бактерии и повече от 100 закваски за истинското българско мляко.
 Японската
Японската " Мейджи " ще създава млечни артикули дружно с държавната " Ел Би Булгарикум "

Компанията възнамерява основаването на японско-български развоен център
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР