Полша блокира своя съюзник Украйна, докато купува селскостопански стоки от

...
Полша блокира своя съюзник Украйна, докато купува селскостопански стоки от
Коментари Харесай

Politico: Путин е единственият победител, докато Туск се лута по границата на Украйна

Полша блокира своя съдружник Украйна, до момента в който купува селскостопански артикули от своя зложелател Русия
Путин е единственият победител, до момента в който Туск се лута по границата на Украйна, оповестява.

В края на февруари Михайло Ткач пътува до границата на Полша с Беларус, с цел да снима камиони, натоварени с съветско зърно, преминаващи свободно в Европейския съюз.

Украинският публицист, който в последна сметка беше арестуван от полицията, се чудеше пред камерата за какво на юг полските фермери блокират украинския импорт на зърно и други селскостопански артикули, до момента в който съветски артикули на стойност милиони евро текат гладко.

„ Граничните митинги вбиха чеп сред Полша и Украйна и слагат неуместна алтернатива за премиера Доналд Туск, който се назова най-големият съдружник на Киев във войната му против съветската експанзия.

От една страна, няма доказателства в поддръжка на изказванията на Туск, че съветският — или даже украинският — импорт е отговорен за неволите на полските фермери. Съвсем неотдавна през януари друга страна от Европейски Съюз, Латвия, настоя за блокова възбрана на вноса на аграрни артикули от Русия и се провали, откакто други столици твърдяха, че това би било прекомерно скъпо. (Руската храна, за разлика от силата и някои други износни артикули, не е обект на западни наказания. Държави от Европейски Съюз като Испания и Италия към момента са огромни купувачи ).

Съобщението на Туск е „ единствено с цел да покаже на фермерите, че нещо се прави “, сподели Якуб Олипра, старши икономист в Credit Agricole Bank Polska, добавяйки, че това няма да има никаква практическа разлика.

И до момента в който Туск се бори, гневът на фермерите задълбочи разрива сред Варшава и Киев ”, се показва още в публикацията.

Руските зърнопроизводители неотдавна се похвалиха, че са удвоили износа си за Европейски Съюз предходната година и са на път да съберат нова рекордна годишна продукция.

А Русия употребява големия си експорт, с цел да понижи интернационалните цени на зърното, което на собствен ред тласна цените в Европейски Съюз до най-ниските им равнища от 2020 година насам. Това направи по-малко преференциално за полските фермери да продават личното си зърно. Вместо обаче да упрекват Москва, те насочиха гнева си към Киев ”, написа Politico.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР