Половината от руските тежки танкове вероятно са били унищожени или

...
Половината от руските тежки танкове вероятно са били унищожени или
Коментари Харесай

Русия е загубила половината си танкове в Украйна

Половината от съветските тежки танкове евентуално са били унищожени или пленени от Украйна, съобщи през вчерашния ден високопоставена служителка на Пентагона, съобщи Франс прес.

Русия „ евентуално е изгубила половината от главния си запас от бойни танкове в сражения и поради пленяването им от украинците “, съобщи Селест Уоландър на онлайн събитие, проведено от Центъра за нова американска сигурност.

Оценката на Уоландър, която не приведе точни цифри за изгубените от Русия танкове от началото на нейното навлизане в Украйна през февруари 2022 година, беше направена в миг, когато Киев се готви да получи тежки танкове от своите западни съдружници.

Обединеното кралство заяви, че неговите танкове „ Чалънджър 2 “ ще бъдат ситуирани в Украйна през март, а Германия и съдружниците й възнамеряват да изпратят на Киев през април своя танков батальон от „ Леопард 2 “.

Вашингтон също даде обещание танков батальон от „ Ейбрамс “, само че идването на бойните машини в Украйна ще отнеме повече време.

Междувременно ръководителят на съветската наемническа група „ Вагнер “ Евгений Пригожин, сподели в едно от редките си изявленията, оповестено през вчерашния ден, че съветските сили би трябвало да завладеят стратегическия град Бахмут, с цел да продължат акцията си, само че се сблъскват с яростна опозиция на украинските му бранители, съобщи Ройтерс.

Пригожин, интервюиран от съветски боен сътрудник, съобщи, че Русия би трябвало да сложи ясни цели в своята към този момент близо едногодишна акция: да откри твърдо наличието си в Източна Украйна или да продължи до завземане на още територия от прилежащата страна.

Москва нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, осем години, откакто анексира Кримския полуостров, а нейни проксита завзеха обилни територии в Източна Украйна, наричайки ги „ национални републики “ в Донецка и Луганска област.

Пригожин – бизнесмен и ресторантьор, притегли внимание паралелно със усилване на сраженията по време на акцията. Той подлага на критика съветското военно управление и някои високопоставени длъжностни лица.

Военните на „ Вагнер “ играха до момента значима роля, изключително предишния месец при завладяването на град Соледар. Той е покрай Бахмут, който устоя месеци на сражения и бомбардировки и е именуван и от двете страни „ месомелачка “.

Бахмут ни би трябвало, с цел да могат нашите войски да работят комфортно, сподели Пригожин. Защо му споделят месомелачка ли? Защото украинската войска изпраща от ден на ден елементи. Вероятно е прекомерно рано да се каже, че сме близо. Има доста пътища, които водят на открито, и по-малко, водещи във вътрешността. Украинските войски са добре обучени… и както всеки огромен град, е невероятно да бъде високомерен фронтално. Ние се оправяме доста добре.

Първо би трябвало безшумно да превземем Артьомовск и тогава можем да кажем високо и ясно, че сме го завладяли, добави Пригожин, наричайки Бахмут с името му от руския интервал, употребявано от Москва.

Той сподели, че боевете за завладяването на Соледар – подхванати след неуспехи при завземането на Бахмут, са сравними с шестте месеца борби, които са били нужни на руската войска за отбрана на Сталинград. 

Военният анализатор Олег Жданов сподели, че обстановката към Бахмут евентуално остава най-трудният бранш, пред който силите на Украйна са изправени, до момента в който Русия разполага там от ден на ден наборници.

Районът южно от Бахмут е доста сложен бранш, сподели Жданов в онлайн изявление. А самият град остава най-горещата точка на фронта в този миг.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР