,,Половината от новите локомотиви, доставени през 2021 година след провеждане

...
,,Половината от новите локомотиви, доставени през 2021 година след провеждане
Коментари Харесай

Зам.-министър на транспорта: Една година след доставянето на нови локомотиви, 7 са извън строя

,,Половината от новите локомотиви, доставени през 2021 година след осъществяване на процедури след 15 години липса на доставка на нов преносим състав, са отвън строя`` сподели заместник-министърът на превоза и известията в служебния кабинет Красимир Папукчийски пред NOVA.

" 7 локомотиви са отвън строя, половината към този момент са отвън строя заради неправилното ръководство на договорите за поддръжка на тяговия и нетяговия преносим състав, т.е. локомотивите и вагоните ", добави зам.-министърът.

" Не е въобще обикновено по този метод да бъде предоставена услугата. Дружеството е в недобро финансово положение, организационно в това число. Ако влезем в елементи, по контракта с страната, който би трябвало да извършва " БДЖ-пътнически транспорти ", са забавени ремонтите на безусловно всички локомотиви, мотриси, в това число и пътни вагони ", разяснява той, след пътуването си до Пловдив с трен.

По посочени от него данни от началото на годината са анулирани 5700 пътнически и бързи влакове, което значи, че 10 дни в страната не е имало никакво влаково придвижване. В съпоставяне с австрийските железници изоставането ни е не по-малко от 20 години, съобщи Папукчийски.

" Среднодневното забавяне на всички влакове, макар понижения размер на влаковете – те се движат 10% по-малко от декларираното – е над 1800 минути или в месечен размер приказваме за 50 хиляди минути забавяне на всички влакове ", акцентира той.

Освен огромните закъснения, хората, които пътуват с трен, дефинират като проблем разписанието, ужасната хигиена и повредите. Единственото позитивно нещо е ниската цена на транспорта.

" Цената на този стадий ще бъде непокътната ", заяви Папукчийски. Той загатна, че в Плана за възобновяване и резистентност има средства за доставка на нови локомотиви и вагони, само че е належащо да се мисли и за смяна на жп инфраструктурата по този начин, че да се обезпечи скорост от 160-200 км/час. Това се възнамерява да стане до 2027 година.

В Плана за възобновяване са планувани над 100 млн. лв. и за рационализация на Пощите, заяви още заместник-министърът.

Той призна, че хакерската офанзива през април там е основала огромно разтърсване в работата им.

" До мен стига информация, че това е целево, с цел да може да вървят пощите в отрицателна посока на развиване ", добави Папукчийски. На въпрос дали офанзивата е била направена в интерес на куриерските компании, той отговори " Точно по този начин ".

За да не се повтори сходна намеса, е конфигуриран нов програмен продукт. " Но към момента следствието от тази офанзива не е отстранено - даже и последния месец пенсиите отново бяха раздадени със забавяне от един ден”, уточни Папукчийски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР