Половин милиард лева нов дълг бе поет под формата на

...
Половин милиард лева нов дълг бе поет под формата на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: България по нов дълг от половин милиард лева

Половин милиард лв. нов дълг бе стихотворец под формата на държавни скъпи бумаги със срочност три години и половина, оповестиха от Министерството на финансите. Среднопредеглената годишна рентабилност е 0,55 %, което е много по-висока цена за бюджета по отношение на 0,13 на 100 през ноември предходната година, когато за финален път бе преотворена тази емисия.

Това е първата дългова емисия за годината. Според Бюджет 2022 до края на декември България може да поеме 7,3 милиарда лв. нов дълг. В закона не се залагат параметри каква част би трябвало да бъде поета от вътрешния пазар и каква от интернационалните пазари, където страната ни най-вероятно ще би трябвало да излезе по-късно през годината.

“Общият размер на подадените поръчки доближи 964,7 млн. лева, което подхожда на коефициент на покритие от 1,93. Отчетеният спред по отношение на аналогичните немски федерални облигации е в размер на 81 базисни точки. Най-голямо количество ДЦК на аукциона получиха банките – 63,4 %, следвани от пенсионни фондове с 20,2 %, застрахователните сдружения – 6,4 %, гаранционни фондове – 5,0 %, и други вложители – 5,0 %.”, допълват от Министерството на финансите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР