Половин година след пожара в блок в благоевградския квартал Струмско

...
Половин година след пожара в блок в благоевградския квартал Струмско
Коментари Харесай

Какво се случва половин година след пожара в Благоевград?

Половин година след пожара в блок в благоевградския квартал " Струмско " към момента има хора, които не могат да се върнат по домовете си. Причината е, че не е направено финално проучване на блока, както и подсилване на плочата сред последните етажи, при която има щета, написа Българска национална телевизия.

В момента единствено част от фамилиите от горелия тази есен блок са се върнали по домовете си. Живущите на по-високите етажи не могат да ремонтират жилищата си поради поддалия панел. Така Десислава Малева към този момент шести месец е настанена в общинско жилище. Не знае по кое време ще може отново да заживее в дома си.

Със лични средства и помощта на донори хората към този момент са ремонтирали електрическата апаратура и са подменили канализацията. Ремонтиран е и асансьорът, само че най-вече ще бъдат разноските по възобновяване на плочата сред 7-ми и 8-ми етаж. За ремонта ѝ са нужни към 150 хиляди лв..

" Сумата е доста огромна, ние няма по какъв начин да го създадем сами, всеки живее на боязън. Просто би трябвало по-бързи процедури, тъй като по-късно се усилват още повече разноските, строителните материали непрестанно порастват ", съобщи Теменужка Мешкова.

Община Благоевград ще отпусне по 450 лв. на семейство от фонда за обществени помощи. По-голяма сума ще бъде непостижима за общината, защото в този фонд има заложени 50 000 лв.. Отпускането на повече би оставило извънредно нуждаещи се хора със болести, такива претърпели интервенции и обществено слаби лишени от финансова поддръжка.

Към този миг Община Благоевград е заплатила над 2700 лв. за лабораторни проучвания на постройката. Следващата седмица хората от блока ще се срещнат с компания, която ще заяви дефинитивно нужната сума за ремонта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР