Половин година след големия пожар в жилищен блок в Благоевград

...
Половин година след големия пожар в жилищен блок в Благоевград
Коментари Харесай

Половин година след пожара в Благоевград - блокът все още не е укрепен

Половин година след огромния пожар в жилищен блок в Благоевград към момента няма подготвен план за укрепването на повредените от огъня стени и плочи. Очаква се до дни общината в града да отпусне 10 500 лв. с цел да може живеещите в блока да наемат компания, която да изготви план за градеж.

Шести месец не престават ремонтните действия по блок 18 в благоевградския квартал " Струмско ". Със средства от дарения сега се поправя повредената санировка на постройката.

" Изгоряла е вратата съвсем до петия етаж и в този момент се поставя отначало, с цел да може като стартират преваляванията тази изолираност да не се изпълни с вода, да не се наводнят жилищата и да стане някоя пакост тъй като от долу има спирка, да падне и да нарани някой човек минаващ изпод ", показа Стефи Митева, притежател на апартамент в блока.

Живеещите в блока със лични средства ремонтират и площадките сред етажите.

" Ние на нашия етаж имахме опция - започнахме го, тъй като от чернилката доста нечистотия влиза, в случай че има някой проблем с дихателните пътища то те се задълбочават ", добави Стефи Митева.

В блока чакат до края на лятото към този момент да имат подготвен план за подсилване на повредените панели.

Заради тежките повреди, които пожарът нанесе на блока, към момента има фамилии, които не могат да се върнат по домовете си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР