Положителното развитие от страна на Съединените щати по отношение на

...
Положителното развитие от страна на Съединените щати по отношение на
Коментари Харесай

Турция свързва кандидатурата на Швеция за НАТО с одобрението на САЩ за продажбата на изтребители F-16 и вдигането на оръжейното ембарго от Канада

„ Положителното развиване от страна на Съединените щати във връзка с въпроса с F-16 и спазването на обещанията на Канада ще ускорят позитивната позиция на нашия парламент по отношение на ( участието на Швеция), сподели Ердоган. „ Всички те са свързани. “

Той направи мненията късно в понеделник, до момента в който се връщаше от посещаване в Унгария. Унгария и Турция са единствените две членки на НАТО, които не са публично одобрили кандидатурата на Швеция за присъединение към трансатлантическия боен алианс.

Коментарите на Ердоган бяха докладвани от държавната Анадолска организация.

Той сподели пред кореспонденти, че турският външен министър Хакан Фидан е повдигнал въпроса за едновременното утвърждение от Народното събрание и Конгреса на Турция по време на полемиките тази седмица с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ Ако действаме по този метод по едно и също време, ще имат опцията да прокарат това през Народното събрание доста по-лесно “, цитира Ердоган думите на Фидан пред Блинкен.

Ердога...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР