Положително становище за отпускането на 90 хил. лева, с които

...
Положително становище за отпускането на 90 хил. лева, с които
Коментари Харесай

Отпускат 90 хил. лева за авариен ремонт на Римските терми във Варна?

Положително мнение за отпущането на 90 хиляди лв., с които да се извърши спешно подсилване на високата кула в Римски терми, даде комисията по просвета към локални парламент във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Въпросът бе препратен за разглеждане към финансовата комисия. Идеята е средствата да бъдат заложени в бюджета за 2023 година. Това е следващият път, в който от управлението на Регионалния исторически музей се надяват да получат финансова поддръжка за осъществяване на дейностите.

Проблемът с рушащите се терми е поставян не един път в годините обратно. През октомври 2021 година поради същия проблем комисията по просвета даде утвърждение за разпределяне на над 180 хиляди лв.. Сумата обаче по този начин и не бе заложена в бюджета за тази година и подсилване не беше осъществено. В същото време камъни и елементи от мазилката падат от височина няколко метра като основават риск за преминаващите. Достъпът до кулата е стеснен, само че това не подсигурява безспорна сигурност, изключително в извънработно време, считат от музея.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР