Положението вече е нормално. Пожарът е почти напълно потушен. Има

...
Положението вече е нормално. Пожарът е почти напълно потушен. Има
Коментари Харесай

Туроператор: С лошата реклама, която си направихме, сами си приключихме туризма

„ Положението към този момент е обикновено. Пожарът е съвсем изцяло сподавен. Има дребни огнища в североизточната част на острова, покрай курортно населено място Касиопи. Няма изгорели къщи. Има доста български туристи, които обаче избират южната част на острова. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Людмила Главанакова от остров Корфу, Гърция . Тя предложи всички българи да се осведомят за ситуацията в дестинацията, която са избрали, най-малко един-два дни преди да дойдат.

Много е топло и се чакат мощни ветрове в идващите дни, уточни Главанакова.

Туроператорът Павлина Илиева от съдружие „ Бъдеще на туризма ” разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “, че българските туристи в дестинации като Родос са извънредно малко, защото е доста висок сезонът и цените са много високи.

„ Така че общо взето се заобикалят пътувания на български туристи и даже да има такива са независими, а не проведени от туроператори “, уточни Илиева.

Ако приказваме за задгранични туристи в България, обстановката не е доста розова . Да, има чужденци по морето, само че това ще бъде един извънредно къс сезон от месец, месец и половина. В никакъв случай не можем да приказваме за туристически сезон “, акцентира туроператорът.

По нейните думи огромна част от българите обичайно си избират и почиват в България, само че в това време има и значително наши съграждани, които пътуват до Гърция, Турция, Италия.

Към Испания има също по този начин сериозна посещаемост. При круизите има сериозен интерес и взрив “, означи Илиева.

„ Имаме в действителност доста проблеми в туризма и се надяваме на министърката, само че по този начин както потеглиха нещата, си мисля, че ще имаме сериозен конфликт с нея “, разяснява тя.

„ Ние фактически си направихме неприятна реклама още от предходната година с войната в Украйна. Тази година се стартира още веднъж със спекулиране по тематиката мръсна ли ни е водата или чиста. Туризмът е доста нежно нещо и даже когато има доста дребен % заплаха за нещо, туристите на секундата завършват с дестинацията. Ние направихме много в това отношение да си приключим туризма, преди да сме го почнали. Сами сме си отговорни, тъй като тази (анти)реклама или реклама, която не вършим въобще като туристическа дестинация, води до това “, уточни Илиева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР