Положението в Италия става все по-сложно - заразени с COVID-19

...
Положението в Италия става все по-сложно - заразени с COVID-19
Коментари Харесай

Димитър Дулчев: Мерките в Италия са строги, общуваме само по интернет

Положението в Италия става все по-сложно - инфектирани с COVID-19 са съвсем 28 000, жертвите са над 2100. Бъдещето на волейболните шампионати към момента е неразбираемо, а това слага в мъчно състояние състезателите, най-много задграничните такива.


Димитър Дулчев започва сезона в Кипър, само че в края на декември подписа с ВБК Синерги Мондови от Серия А2. Именно в Северна Италия бяха открити първите случаи на ковид. Българският диагонал приказва за ситуацията през личната си призма.

" С оглед на обстановката в Италия са въведени строги ограничения. Местните хора са дисциплинирани - съблюдават условията под карантина, лимитирали са излизанията на открито, контактите и извършването на покупки. Заведенията са затворени, разполагаем са единствено питателните магазини и аптеките. Ние също съблюдаваме условията на локалните управляващи. Ограничили сме контактите, поддържаме връзка само по интернет. "



" Заради карантината, наложена в цялата страна, упражняваме по домовете си по самостоятелна стратегия, направена от треньора ", споделя Митко пред BGvolleyball.com , до момента в който довършва ежедневните си занимания.



" До 25 март ситуацията с домашната подготовка ще се резервира. Тогава ще решат дали шампионата ще продължи, или ще бъде спряно ", добавя той.

 Епидемията сковава и пътните артерии на Стария континент, към този момент много страни затвориха границите си. Това поражда неизбежно въпроса за прибирането след привършване на сезона. " Имам известни терзания за прибирането към България, само че се надявам, че виновните лица по някакъв метод ще решат казуса със сънародниците ни, които желаят да се върнат вкъщи ", приключи Дулчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР