Положението с “Альоша е висящоВ 45-минутно интервю за рускоезичната телевизия

...
Положението с “Альоша е висящоВ 45-минутно интервю за рускоезичната телевизия
Коментари Харесай

Посланик Елеонора Митрофанова: Русия може да си прибере паметниците от съветско време от България

Положението с “Альоша ” е висящо
В 45-минутно изявление за рускоезичната телевизия RTVI, излъчено през вчерашния ден, съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова не изключи опцията руски монументи да бъдат прибрани в Русия, когато са нежелани или демонтирани в България.

Тя посочи обаче, че паметника на руската войска е нарязан на части и са нужни доста пари и доста работа, с цел да се сглоби още веднъж. Според нея сегашната обстановка с паметниците в България води началото си точно от паметника на руската войска, “който се пробват да отстранен от центъра на София от 1992 година насам, само че в последна сметка те съумяха “да решат ” този въпрос ”. Положението с премахването на паметника “Альоша ” в Пловдив е “висящо ”, сподели Митрофанова.

Тя съобщи още, че безусловно се пренебрегва, че България е била на страната на хитлеристка Германия и точно руската войска и руското управление прави допустимо запазването на България в сегашните є граници. “Иначе страната щеше да е в Софийска област и в Стара планина. Южната є част пък щеше да отиде към Гърция, а други елементи - към Сърбия и Румъния ”, смята Митрофанова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР