Положението по британските бензиностанции се изостря все повече. По данни

...
Положението по британските бензиностанции се изостря все повече. По данни
Коментари Харесай

Великобритания остана и без бензин, хората панически изкупуват горивото

Положението по английските бензиностанции се изостря от ден на ден. По данни на браншовия съюз „ Petrol Retailers Association ", който съставлява 5500 самостоятелни бензиностанции, две трети от неговите членове към този момент не разполагат с никакво гориво. Търсенето се е повишило с до 500%, споделя ръководителят на организацията Брайън Мадерсън. По неговите думи, сред 50 и 90 % от бензиностанциите са празни, а останалите скоро ще изчерпят запасите си. Хората от дни под паника изкупуват горивото, пред бензиностанциите се образуват дълги опашки.

Последица от Брекзит: няма кой да кара камионите

Причина за недостига на гориво е неналичието на задоволително водачи на тежкотоварни камиони, което към този момент докара до евакуиране на рафтовете в супермаркетите. Брекзит накара към 20 000 източноевропейски служащи да си заминат, а новите строги условия попречват преселването в страната. Освен това поради пандемията са анулирани доста шофьорски курсове и изпити. Всичко това в един миг докара до мощно изостряне на казуса с доставките.

В търсене на излаз от рецесията английското държавно управление желае наред с другото да издаде работни визи на 5000 задгранични водачи на тежкотоварни камиони. Според Брайън Мадерсън обаче ограниченията на държавното управление не са задоволителни. Премиерът Борис Джонсън прекомерно дълго се противопоставяше на визовите изключения, защото една от задачите на Брекзит беше да постави завършек на свободното напредване на хора.

Войници зад кормилата на камионите

С пакет от ограничения държавното управление счита да даде опция за полагане на десетки хиляди спомагателни шофьорски изпити годишно. Освен това би трябвало да бъдат усъвършенствани изискванията на труд. Предвижда се също по този начин зад кормилата на камионите да седнат и бойци.

Икономическият министър Куаси Куартенг анулира в неделя вечерта разпоредбите за конкуренцията, с цел да може браншът с единни старания да се пребори с недостига. „ Има дългорочни проекти за съдействие с промишлеността за поддържане на доставките на горива, с цел да може при положение на съществени проблеми да се обезпечат нужните количества ", сподели Куартенг. Министърът акцентира, че има задоволително гориво, само че призна, че съществуват проблеми с доставките. Предполага се, че все още във Англия са нужни още към 100 000 водачи на товарни камиони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР