Положението е, че COVID-отделението на Инфекциозна болница е пълно. За

...
Положението е, че COVID-отделението на Инфекциозна болница е пълно. За
Коментари Харесай

Мангъров: Виждам, че значителна част от COVID болните в Инфекциозна болница не са за там

Положението е, че COVID-отделението на Инфекциозна болница е цялостно. За да приемем някой, би трябвало да изпишем някой. Мисля, че би трябвало да се облекчат някои от процедурите от Здравната каса, с цел да имаме място за маневриране. Има ненужно задържане на заболели поради разпоредбите, а в случай че се изписват не по разпоредбите, НЗОК не заплаща. Това съобщи доцент Атанас Мангъров.
Виждам, че една забележителна част от болните в отделението, при други условия, в случай че имаше кой да се грижи за тях, щях да се лекуват вкъщи, сподели още Мангъров.
 Коронавирус против елементарен грип - признаци Коронавирус против елементарен грип - признаци
Загубата на усет и подушване, както и задухът - това са признаците, които отличават новия ковид от грипа, заяви Световната здравн...
Няма по какъв начин да се лекуват хора по телефона, настоя доцентът. Според него, при преценка дали да отиде пациент в болница или не, би трябвало някой да го прегледа. „ Това не е изключително рискова зараза – сами си сътворяваме компликации и по-късно търсим способи да ги преодоляваме. Личните лекари би трябвало да съблюдават всички ограничения за сигурност, които се постановат на цялото население – лекарите би трябвало да знаят по какъв начин да се пазят, а не да се опасяват ”, сподели Мангъров пред Българска национална телевизия. И настоя, че би трябвало да има положително решето в доболничната помощ за преценка кой да върви в болница и кой – не.
„ Разбира се, че нося персонални защитни средства ”, увери Мангъров.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР