Полковник Димитър Стоянов, главен секретар на президентаq коментира темата със

...
Полковник Димитър Стоянов, главен секретар на президентаq коментира темата със
Коментари Харесай

Главният секретар на президента: Въпросът не е кой самолет е по-добър, а кой е на въоръжение на...

Полковник Димитър Стоянов, основен секретар на президентаq разяснява тематиката със разногласието за самолетите в предаването " Още от деня " по Канал 1: 

" Противопоставянето не е от изгода за българското общество. Няма по какъв начин да има компромис във връзка с битката с корупцията, битката за по-високи приходи, за очистване на общественото неравноправие. Когато има национално значима цел, тя може да бъде реализирана с обединяване на всички институции. Няма мерене на пагоните. 

``
реклама

По въпроса за изстребителите разногласието е за съблюдаване на разпоредбите и процедурите, които са гласувани от Народното събрание. Това което не желаем да забележим е една поредна политика във връзка с признатото от самите депутати и министри. 

Няма спор дали единият вид самолети е по-добър или другия. И Ф16 има позитивни и негативни страни и Грипен има позитивни и негативни страни. Има спор какви са разпоредбите и би трябвало ли да бъдат спазени. 

Че е изопачен състезанието, е изопачен. Не се съблюдават разпоредбите от тези, които са ги заложили. Когато си изготвил критерии, би трябвало да ги следваш. По света има съревнование на разнообразни предложения, съгласно това коя е най-хубавата. 

Задължително изискване е самолетът да се намира на  въоръжение на страна членка на Европейски Съюз. Нима това не е стратегическо партньорство? "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР