Полицията за борба с безредиците в Сърбия използва сълзотворен газ

...
Полицията за борба с безредиците в Сърбия използва сълзотворен газ
Коментари Харесай

Сръбската полиция използва сълзотворен газ, докато поддръжниците на опозицията настояват за анулиране на изборите

Полицията за битка с безредиците в Сърбия употребява сълзотворен газ и пикантен спрей против поддръжници на опозицията, настояващи за отменяне на избори, помрачени от изказвания за необятно публикувани измами.

Стотици протестиращи се пробваха да нахлуят в кметството на Белград в неделя вечерта по време на демонстрации против резултата от парламентарните и локалните избори на 17 декември, които съгласно интернационалните наблюдаващи са били засенчени от пазаруването на гласове, подправянето на бюлетини и непозволеното въздействие на президента Александър Вучич.

Поддръжници на опозицията, някои от които скандираха „ Вучич апаш “ и „ Вучич е Путин “, използваха колове за флагове и камъни, с цел да счупят прозорци, до момента в който се опитваха да обхванат в административната постройка на столицата, само че бяха отблъснати от полицията за битка с безредиците.

Управляващата Сръбска прогресивна партия (SNS) на Вучич се върна на власт с парламентарно болшинство, откакто завоюва близо 47 % от глас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР