Полицията влезе днес в центъра на Барселона в сблъсък с

...
Полицията влезе днес в центъра на Барселона в сблъсък с
Коментари Харесай

Сблъсъци в Барселона между сепаратисти и полицаи

Полицията влезе през днешния ден в центъра на Барселона в конфликт с каталунски сепаратисти, събрали се да стачкуват против шествие на испански служители на реда, настояващи за по-добро възнаграждение, заяви Асошиейтед прес.
 
Испански медии означават, че акцията на полицията е обвързвана с първата годишнина от референдума за самостоятелност на Каталуния, състоял се на 1 октомври предходната година.
 
Barcelona right now
— Justin O'Neill (@dzstin)  
Сепаратистите замеряха служителите на реда с багра, хвърляха и бомбички. Служителите на реда използваха палки, с цел да отхвърлен множеството.
 
По-рано денем локалната каталунската полиция се намеси и когато сепаратист хвърли алена багра по един от участниците в шествие в поддръжка на испанската полиция. Полицаите използваха палки, с цел да отхвърлен сепаратистите и да държат надалеч една от друга двете групи.
 
Кметицата на Барселона Ада Колау прикани по Каталунското радио за успокоение и акцентира, че Барселона постоянно е била град, защитаващ правото на всеки да показва мнението си.-->
 Сблъсъци в Барселона сред сепаратисти и служители на реда БГНЕС
Много от сепаратистите прекараха нощта на площада, на който бе оповестено, че ще се състои акцията, с цел да принудят управляващите да трансформират маршрута на шествието на последователите на испанската полиция.
 
В понеделник се навършва една година от референдума за самостоятелност на испанската област, през цялото време разгласен от Мадрид за противозаконен, и напрежението в Каталуния се ускорява. Плебисцитът бе засенчен от конфликти сред испанската национална полиция и Гражданската армия от една страна и гласуващите. Стотици бяха ранени, напомня Асошиейтед прес.
 Сблъсъци в Барселона сред сепаратисти и служители на реда БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР