Полицията във Варна задържа мъж за теглене на пари от

...
Полицията във Варна задържа мъж за теглене на пари от
Коментари Харесай

Задържаха мъж, теглил пари от чужди банкови карти във Варна

Полицията във Варна задържа мъж за изтегляне на пари от непознати банкови карти. Той е на 44 години, работи в огромна комерсиална верига и има престъпно досие.

За месец арестуваният е снимал с телефона си банковите карти на трима свои сътрудници, с които е употребил общо помещение за преобличане. Данните употребявал за покупки в разнообразни интернет уеб сайтове за търговия. До момента са открити вреди на обща стойност над 13 000 лв..

От работното място на мъжа и от жилището, в което живее, са конфискувани два мобилни телефонa с по две SIM карти - от Англия и България. В мобилните устройства са открити данни за електронни пощи, фотоси на банковите карти на пострадалите, както и на техните документи за идентичност.

Иззети са и три бележника с пароли и кодове за достъп до съответните елелектронни пощи. Открити са също стотици движимости, закупени с непознатите банкови карти - смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни облекла и аксесоари за мобилни телефони.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. За закононарушението законът планува отнемане от независимост от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума. Извършителят е арестуван с полицейска мярка за 24 часа. ОДМВР - Варна предизвестява жителите да не оставят без контрол своите документи за идентичност, полезности и банкови карти в неохранявани пространства.

Полицията припомня също, че при заплащания в разнообразни онлайн магазини не се изисква оторизация посредством въвеждане на ПИН код, а са задоволителни само данните, изписани върху електронните банкови карти.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР