Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен автомобил

...
Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен автомобил
Коментари Харесай

Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря особено преустроен автомобил с три двойни етажа, прикрепени към дъното, в който български водач е превозвал незаконно петима сирийци, оповестиха австрийската информационна организация АПА и електронни медии.

Модификациите на пода на микробуса в началото не били видяни от служителите на реда. Едва след сигнал от очевидец те съумели да проследят автомобила. След като разпитали петимата сирийци на възраст сред 16 и 50 години, проверяващите най-сетне разкрили двойното дъно.

Петимата сирийци са платили от 5000 до 6000 евро на човек.

Шофьорът, 36-годишен българин, е задържан и към този момент е разпитан, сподели представителят на полицията Йохан Баумшлагер.

" Той призна незаконния транспорт. Заяви също, че с този преоборудван автомобил е пътувал до Австрия няколко пъти месечно ", сподели Баумшлагер.

Три двойни етажа са били прикрепени към долната част на влекача на автомобила благодарение на въже за евакуиране.

Пътуване в безусловно безчовечен условия - това демонстрира образно полицейски чиновник, който показва по какъв начин транспортираните са лежали в пригодените кафези - тъкмо до задвижващия вал и ауспуха, единствено на сантиметри над пътя. Начинът, по който е преустроен автомобилът, допуска, " че това не е единственият автомобил, който е бил хидравлично преустроен ", съобщи Баумшлагер.

Според полицията фактът, че контрабандистите поставят повече старания, демонстрира, че ограничения като инспекциите по границите и в страната, както и засиленото интернационално съдействие, дават резултат. Високите наказания също са възпиращ фактор, споделя представителят на полицията. Една от последствията от това е, че възнагражденията на контрабандистите са " нарастнали неимоверно ". " Преди година една контрабандна интервенция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, в този момент коства неведнъж повече ", добави Баумшлагер.

Броят на хората, които влизат незаконно в Долна Австрия, се е нараснал през първите четири месеца на тази година. За същия интервал броят на хората, които са влезнали в страната благодарение на трафиканти, е намалял доста - от 909 на 219 души. И макар засиления надзор, тази година е задържан единствено един контрабандист, до момента в който предходната година те са били 18. Строгият надзор дава резултат, акцентира полицията.

Петимата сирийци не са подали молба за леговище в Австрия, твърди се, че са траяли пътя си към Германия след разпит. Иззетият автомобил ще бъде бракуван след осъществяване на съдебномедицинска експертиза. (Цв. Делибалтова, БТА)

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР