Полицията в Япония издирва дива маймуна, нападнала 10 деца в

...
Полицията в Япония издирва дива маймуна, нападнала 10 деца в
Коментари Харесай

Бясна маймуна напада деца в Япония

Полицията в Япония търси дива маймуна, нападнала 10 деца в границите на две седмици, оповестява „ Гардиън “.

Нападенията са почнали на 8 юли в региона Огори в префектура Ямагучи в югозападната част на страната. При най-сериозния случай тя одраскала бебе, откакто нахлула в дома на фамилията.

" Чистех с прахосмукачка, когато чух, че детето ми плаче, по тази причина се обърнах и видях, че маймуната я беше хванала за краката, до момента в който си играеше на пода. Изглеждаше по този начин, като че ли се опитваше да я измъкне на открито ", споделя майката на бебето пред локални медии.

Миналия уикенд маймуната отворила вратата на апартамент на първия етаж и одраскала крайници на четиригодишно момиченце, оставяйки го с леки пострадвания, след което нападнала други деца наоколо, съгласно осведомителната организация Kyodo.

Маймуната, за която се твърди, че е висока 40-50 см, нахлула и в класна стая на локална детска градина и одраскала четиригодишно момиченце.
Съобщава се, че локалната полиция е в нараснала подготвеност и е сложила клопки за животното и е предизвестила хората да не оставят прозорците си отворени.

Местното кметство е популяризирало листовки, в които предизвестява жителите да бъдат нащрек, само че към днешна дата животното към момента е на независимост. Обществената телевизия NHK заяви, че от май насам в региона са видяни към 40 маймуни.

Те не са единствените диви животни, които са принудили хората в Япония да бъдат по-бдителни. През последните години в цялата страна бяха видяни голям брой мечки и набези, както и по-малък брой диви прасета, в това число случай от предходната година, при който две от животните раниха половин дузина хора в парк в Хирошима, преди да бъдат убити. Поредицата от наблюдения и набези на мечки се изяснява с дефицита на жълъди в естествената среда на животните, което ги принуждава да навлизат в обитаемоте места в търсене на храна.

В обезлюдените селски региони деградацията на изоставените аграрни земи, които в миналото са представлявали естествена граница сред местообитанието на мечките и обитаемоте места, също е фактор.

Само на най-северния основен остров Хокайдо броят на наблюденията на мечки е повишен до 2197 през предходната година, което е с 381 повече от миналата, а през 2020 година черна мечка е прекарала повече от 12 часа в търговски център в префектура Ишикава, преди да бъде убита от локален ловджия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР