Полицията в Скопие знае кой е намушкал фена на Левски

...
Полицията в Скопие знае кой е намушкал фена на Левски
Коментари Харесай

Виктор Стоянов пред Lupa.bg: Службите за сигурност в РСМ са пратили биячите на фена на Левски?

Полицията в Скопие знае кой е намушкал фена на Левски преди дуела с " Шкупи ”, само че не е подхванала нищо да го залови. Дала му е 2 дни да  избяга. Заради публичния отзив в България са почнали дейности против помагачите на касапина – забранили са им да напущат страната. Това съобщи пред Lupa.bg: Виктор Стоянов, ръководител на фондация „ Македония ”.



По думите му има очевидци, че скопската полиция е превела почитателите на Левски през албанския квартал " Чаира ” съзнателно.

„ Допускам, че Службите за сигурност са изпратили биячи там, с цел да атакуван нашенците. Вероятно задачата е да се настроят албанците против българите. Именно за това Външно би трябвало да излезе с остра позиция против побоища на наши санародници в РСМ и към хора с българско съзнание. Трябва да се пресече възприятието на безотговорност към закононарушения към личността на българина. На етническата ненавист би трябвало да се постави край. Всеки македонец, който не харесва българите, счита, че нищо няма да му се случи, в случай че упражни принуждение върху тях и на процедура по този начин излиза. Именно за това нападелят на фена на Левски се е опитал да извърши ликвидиране ”, разяснява Стоянов.

Припомняме, че на 27 юли група футболни почитатели на Левски бяха  нападнати в Скопие и бити, а един от тях е намушкан с нож и е с заплаха за живота.

Привържениците на българския футболен тим са пътували с кола за мача на " сините " на стадион " Тоше Проески " против локалния тим " Шкупи ". От фрагментите на македонски медии се вижда по какъв начин коли с български регистрации са спирани от тичащи по платното мъже, които удрят по колите с тояги, туби и всевъзможни други предмети.

По информация на организация " Макфакс " поданици на квартал " Чаир " са замеряли и с камъни българските коли.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР