Полицията в Силистра задържа монах от местен манастир заради проявена

...
Полицията в Силистра задържа монах от местен манастир заради проявена
Коментари Харесай

Арестуваха духовника, влачил и убил кученца и майка им

Полицията в Силистра задържа духовник от локален манастир поради проявена свирепост към животни. 59-годишният мъже е обвинен за гибелта на куче и 8 дребни кученца. 

Организации за отбрана на животните откриха удавено куче и осемте му дребни под мост. Преди това в обществените мрежи са появиха фрагменти, на които животното е влачено с електрически скутер, а мъжът, който ги е разгласил, споделя, че кучето е добре. 

" Причината е, че майката е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има правдивост някаква, този път в действителност “, разяснява Даниела Найденова.  

Оказва се, че кучето живеело в манастира " Света Богородица "  край село Айдемир. Там обаче екипът ни завари единствено скитник, спретнат от монасите. По случая доростолският митрополит Яков към този момент е свикал епарихийски съвет. 

" Никога не съм толерирал и няма да търпя жестокостта към животни и към индивида. Винаги съм проповядвал и закона за любовта, който е проповядвал самичък Господ и светите апостоли. Та всяко едно такова посягане постоянно го съдя и то от чисто сърце ", съобщи той.

Обвиненият за убийството на животните остава в ареста.  

" Законът планува наказване до три години отнемане от независимост и парично наказване до 5 хиляди лв.. Касае се за особената свирепост или непосилен метод за умъртвяване на самото животно “, изясни представителят на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев.

По случая продължава да работи районната прокуратура в Силистра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР