Полицията в Сидни, Австралия, е арестувала 15-годишен младеж за нападението

...
Полицията в Сидни, Австралия, е арестувала 15-годишен младеж за нападението
Коментари Харесай

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни

Полицията в Сидни, Австралия, е арестувала 15-годишен юноша за нападението в църквата в предградието Уейкли , оповестява " Ройтерс ".

Младият мъж е бил отведен от униформените и за неговата лична сигурност, откакто гневна навалица се е събрала на открито и изиска нападателят да бъде изведен.

Стигнало се е до конфликти сред събралите се и служители на реда.  Двама очевидци са съобщили пред " Ройтерс ", че са хвърляни камъни по полицията. Повече от 100 полицейски чиновници са били извикани, с цел да се оправят с безредиците, а двама бяха откарани в болница с пострадвания, сподели полицията. Ройтерс видя двама мъже, напръскани с пипер.

" Има толкоз доста яд, тъй като епископът е обичан от тях, той е обичан и от мен, той проповядва за Господ и ние обичаме Господ ", сподели локална жителка.

Припомняме, че минимум четирима души бяха ранени, измежду които и свещеник, при нахлуване с нож по време на работа в черква Епископ Мар Мари Еманюел  е в иден християнски водач и свещеник на Древната източна черква в Австралия, последваща асирийския християнски ритуал. 

Ранените са без заплаха за живота и се лекуват от парамедици.
 Отново нахлуване с нож в Сидни – потърпевш е християнски свещеник
Отново нахлуване с нож в Сидни – потърпевш е християнски свещеник

Най-малкко четирима души са ранени

Властите не разкриват претекст за нападението и не са разпознали обвинения.

Отделно видео на свидетел и снимано след случая, демонстрира мъжа, притиснат към земята от няколко други, а лицето му е прикрито. Глас приказва на арабски и споделя : " Ако не обиждаха моя оракул, нямаше да дойда тук. Ако той не се намеси в моята вяра, нямаше да дойда тук. "

Това беше второто тежко нахлуване с нож единствено за три дни, откакто шестима души бяха убити при нахлуване с нож в плажен мол в региона на Бонди.

В неделя психологично болен мъж в търговски център в Сидни, преди да бъде убит от полицията.

След това беше обявено, че мъжът дълги години се е борил със заболяване. Атаката не бе обсъждана от полицията като тероризъм. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР