Полицията в швейцарския град Берн имаше трудната задача да съблюдава

...
Полицията в швейцарския град Берн имаше трудната задача да съблюдава
Коментари Харесай

Хаос в Берн: Полицията стреля, за да укроти сръбски фенове

Полицията в швейцарския град Берн имаше сложната задача да съблюдава за реда преди, по време и след мача на локалния " Йънг Бойс " против сръбския " Цървена звезда ". Въпреки положителната подготовка и цялостната готовност, конфликтите не бяха избегнати.
" Звезда " вкара два скъпи гола, всичко ще се реши в Белград (ВИДЕО) Сръбският гранд още веднъж стигна до 2:2 с "Йънг Бойс " като посетител
В едно от появилите се видеа на сръбското издание " Телеграф ", се вижда, че локален служители на реда насочва предупредителни изстрели във въздуха, с цел да спре пердах сред сръбски почитатели и локални. Обяснението на звездашите е любопитно. Според тях, те са били предизвикани от локални... наркомани.

Хиляди почитатели на " Звезда " дойдоха в Берн, с цел да изгледат равенството 2:2 на своя отбор против " Йънг Бойс " в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Реваншът е идната седмица в Белград.

Местните управляващи се притесняваха по-скоро от етнически конфликти, защото в града има огромна албанска общественост.

От " Йънг Бойс " осигуриха 3000 места за гостуващи почитатели, само че те бяха доста повече. Според сръбските издания билетите " на черно " са достигали цени от близо 300 евро.

Die Abreise der Matchbesucher in #Bern ist grösstenteils beendet. Während unsere Kolleginnen und Kollegen verschiedentlich noch präsent bleiben, machen wir auf Twitter vorläufig Schluss. Mehr zu den Ereignissen des Abends hier:https://t.co/bH3YdpJAlE
Guet Nacht!
— Kantonspolizei Bern (@PoliceBern) August 21, 2019

В профила в обществените мрежи на полицията в Берн се оповестява за няколко ранени и задържани по време на шествието на почитателите на " Звезда " към стадиона. 2 часа след среднощ сръбската агитка е била изведена от града и страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР