Полицията в Русенско предупреждава за зачестили сигнали за измами, свързани

...
Полицията в Русенско предупреждава за зачестили сигнали за измами, свързани
Коментари Харесай

Полицаите в област Русе предупреждават гражданите за измами с майстори на покриви

Полицията в Русенско предизвестява за зачестили сигнали за измами, свързани с хора, представящи си за майстори, които най-често на възрастни и самотни хора по селата оферират ремонт на покриви и улуци.
От там осведомят, че през последните два месеца са получени няколко сигнала, които униформените чиновници проверяват. Според пострадали въпросните "майстори " оферират услугите си, като първо афишират минимална цена на линеен или квадратен метър, като упорстват да подпишат с клиентите си контракт и желаят доста капаро. След като клиентът става подвластен, цената бързо и фрапантно скача по време на ремонта поради спомагателни действия и услуги, които първоначално са били премълчани. После измамниците стартират да изнудват, като ги карат да изтеглят спестяванията си или да продават ниви, като в това време и ремонтът е фалшив. Има и случаи, в които "майсторът " изчезва с капарото, други пък стартират да бавят работата и по този начин да изнудват клиентите за още средства.
От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи поучават жителите да не се обвързват лековерно с такива непознати и псевдомайстори и да не подписват контракти. При най-малкото подозрение за машинация или други нередности могат да се обръщат към органите на реда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР