Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пиян шофьор без

...
Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пиян шофьор без
Коментари Харесай

19-годишен пиян шофьор без книжка удари патрулка след гонка в Русе

Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пийнал водач без брошура, който в опита си да избяга от органите на реда удари патрулен автомобил, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Вчера към 14.45 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво положение, ръководещо нападателно лек автомобил марка " Порше Кайен " в региона на лесопарк " Липник ", с. Николово. Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, само че в това време е подадена информацията, че след направена забележка от жители лидерът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а по-късно с автомобила отпътували в посока към Русе.

Незабавно дежурните дежурства са пренасочени за определяне на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, само че на подадените светлинни и звукови сигнали не е прекратил придвижването си. Преследването му е траяло по бул. „ България “, където още веднъж не е спрял, без значение от подадените от служителите на реда сигнали, а по-късно е обърнал посоката си на придвижване и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

При разклон за местността " Люляците " водачът бил заставен да спре поради излизащите от местността коли. След прекъсването си обаче лидерът е потеглил обратно и е блъснал със задната част на джипа предната част на патрулен автомобил и му е нанесъл вреди. Служителите не са потърпевши.

След удара водачът и пасажерите са се пробвали да изоставен мястото и да избягат, само че са хванати от униформените. Като лидер на автомобила е открит 19-годишен от град Ветово, а като пасажери двама мъже на 23 и 30 година, също ветовчани познати на органите на реда.

При инспекцията на водача е изяснено, че той е недееспособен и с позитивна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 промила. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за опиати е дала негативен резултат. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

19-годишният водач е бил арестуван по Закона за Министерство на вътрешните работи. Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР