Полицията в Париж задържа най-малко 105 души по време на

...
Полицията в Париж задържа най-малко 105 души по време на
Коментари Харесай

Полицията в Париж задържа над 105 души на протестните акции на "жълтите жилетки"

Полицията в Париж задържа минимум 105 души по време на протестните акции, проведени в следващата събота на демонстрации на придвижването на " жълтите жилетки " и в навечерието на първата годишнина от първата му такава акция, оповестява Българска телеграфна агенция.

В митингите, прераснали в палежи и конфликти с полицията, са се присъединили към 300 коренно настроени души. Най-напрегната беше обстановката на площад " Италия ", където хора с качулки и черни облекла палиха контейнери за отпадък, тротинетки, рекламни пана, мотопеди и даже коли, предават френските медии. Два от колите, един от които на парижката община, са били преобърнати. Пожарникари са се намесили на няколко пъти, с цел да потушат пламъците. Изпотрошени са и стъкла на банка, хотел и търговски център.

 Полицията в Париж задържа над 105 души на протестните акции на
© Charles Platiau, Reuters

Френската полиция употребява водно оръжие и сълзотворен газ в опит за разпръсне протестиращите, заяви френската телевизия BFMTV. Заради напрежението на площада силите на реда анулираха шествие, което трябваше да потегли от там за центъра на града.

Тази събота във френската столица се организира 53-ят общонационален ден на митинг на придвижването " жълти жилетки ". Преди година на 17-и ноември се състоя първата огромна протестна акция на " жълтите жилетки ". Тогава в митингите се включиха 282 000 души в цяла Франция. Първоначално митингите на " жълтите жилетки " бяха против повишението на цената на автомобилното гориво. Сега описът с настояванията на участниците включва освен социално-икономически, само че и политически искания към управляващите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР