Полицията в Ню Йорк прибягна до позната тактика в очакване

...
Полицията в Ню Йорк прибягна до позната тактика в очакване
Коментари Харесай

На Таймс скуеър в Ню Йорк тази година няма да има новогодишно парти

Полицията в Ню Йорк прибягна до позната тактичност в очакване на новогодишните празненства довечера, като изкара кучета, надушващи взривни устройства и разположи камиони, цялостни с пясък, които да поемат взривната вълна при възможни детонации, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Но градската полиция в най-големия американски град тази година има и една много необикновена задача - да предотврати събирането на даже и неголяма навалица от хора на фамозния "Таймс скуеър ", където по традиция се събират милиони да посрещат новата година.

Като защитна мярка против всеобщо заразяване с ковид полицията затвори 24 часа преди Нова година площада, прочут като Кръстовището на света, за коли и пешеходци и сподели, че ще разпръсне всевъзможни зяпачи, опитващи се да надзърнат в така наречен "замразена зона " - мястото, където хиляди празнуващи чакат спускането на кристалната топка, отмерваща последните секунди на остарялата година.

Коронавирусът промени радикално живота в Съединени американски щати към този момент от няколко месеца, и новогодишната нощ няма да бъде изключение. Така и на Таймс скуеър никой няма да бъде допускан през полицейския кордон. Забранената зона към площада ще се разшири още в 15 ч. следобяд през днешния ден локално време. Дори гостите в петте хотела в региона получиха директива да си стоят по стаите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР