Полицията в Кипър започна първото по рода си разследване за

...
Полицията в Кипър започна първото по рода си разследване за
Коментари Харесай

Кипър разследва смърт от Covid-19 заради неадекватно лечение

Полицията в Кипър стартира първото по рода си следствие за вероятно закононарушение поради несъответстващо лекуване на пациенти с ковид, довело до гибел. Оплаквания за непрофесионална лекарска интервенция и случаи с подправени документи за имунизация провокираха необятен публичен отзив.

Конкретният случай, за който основният прокурор на Кипър даде инструкции за започване на следствие, e гибелта на 46-годишен мъж с ковид.

Негови близки обществено упрекнаха „ лекар-шарлатанин ”, предписал му „ коктейл от медикаменти и витамини ” в домашни условия, с което се е забавило навременното му лекуване в болница.

Четирима мъже на възраст малко над 40 години починаха от ковид в Кипър единствено за два дни в края на тази седмица.

Случаите отвориха изострен публичен спор за несъответстващо лекуване на инфекцията, със сигнали против лекари, които поучават пациентите си да не се имунизират и при ковид ги лекуват по свои лични, ненаучни и неоторизирани протоколи.

От Министерството на здравеопазването и Кипърската здравна асоциация обявиха, че ще подхващат нужните дейности против лекарите, нарушили здравната процедура, след полицейските следствия. Те приканиха жителите да дават информация и публични тъжби при сходни произшествия.

Продължава и полицейското следствие за издадени подправени документи за имунизация, което визира петима лекари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР