Полицията в Казахстан уби десетки протестиращи, които се опитаха да

...
Полицията в Казахстан уби десетки протестиращи, които се опитаха да
Коментари Харесай

Десетки убити протестиращи при бунтовете в Казахстан

Полицията в Казахстан умъртви " десетки " протестиращи, които се пробваха да щурмуват административни здания през нощта в най-големия град в страната Алмати, оповестяват локалните медии.

„ Снощи екстремистки сили се пробваха да атакуван административни здания, полицейското ръководство на град Алмати, както и локалните полицейски ръководства “, сподели представителят на полицията Салтанат Азирбек.

Той добави, че „ десетки нападатели са отстранени “ и полицията ревизира тяхната идентичност.

Според локалните медии, по време на конфликтите са ранени 317 индивида, а минимум осем чиновници на реда са били убити.

Протестиращите за малко превзеха летището в Алмати, само че силите на реда си върнаха контрола.
Руски военни, само че освен, отиват в Казахстан
Организацията на Договора за групова сигурност изпраща миротворчески сили в Казахстан, разгласи министър председателят на Армения Никол Пашинян. Съ...
Прочети повече
Отдавна считан за една от най-стабилните от някогашните руски републики в Централна Азия, богатият на енергийни източници Казахстан е изправен пред най-голямата си рецесия от десетилетия, откакто протестиращи, ядосани от покачващите се цени на горивата, щурмуваха държавни здания.

Воден от Русия боен алианс съобщи, че ще изпрати мироопазващи сили, с цел да " стабилизира " страната, като упреква всеобщите митинги за " външна интервенция ".

Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС) към този момент е изпратила миротворчески сили в Казахстан, заяви секретариатът на организацията.



Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР