3-месечно дете почина, след като беше оставено без надзор в превозно средство в Хюстън

...
Полицията в Хюстън разследва смъртта на 3-месечно дете, след като
Коментари Харесай

Полицията в Хюстън разследва смъртта на 3-месечно дете, след като е било оставено вътре в превозно средство в зноен ден, ставайки 16-ото дете, за което се съобщава, че умира тази година в гореща кола.

Властите са били извикани около 15:25 часа. Във вторник в амбулаторно заведение за психично здраве, майката на бебето е била на посещение с друго дете на 4 години, каза помощник-началникът Ясар Башир по време на пресконференция.

Майката открила бебето вътре в колата, когато си тръгвала и го вкарала в заведението. Той е откаран в болница, където е обявен за мъртъв, добави Башир.

Провежда се бдение за 14-месечно момиче, което почина, след като беше оставено в гореща кола в Смиттаун, Ню Йорк. Провежда се бдение за 14-месечно момиченце, което почина, след като беше оставено в гореща кола в Смиттаун, Ню Йорк. Новини 12 Лонг Айлънд

„В Хюстън става много горещо. В никакъв случай не оставяйте дете в колата, дори и за момент. Не мислете, че климатикът ще работи добре или ако свалите прозореца, това ще е наред“, каза Башир, добавяйки, че не е известно колко време е било детето в автомобила.

Майката и бащата съдействат на разследването.

Високата температура във вторник в Хюстън е била 101 градуса, според Националната метеорологична служба.

Средно 38 деца под 15-годишна възраст умират в горещи коли в САЩ всяка година от 1998 до 2022 г., повечето през летните месеци, според noheatstroke.org.

Температурите в колата могат да се повишат с 20 градуса само за 10 минути, според Националната администрация за безопасност на магистралния транспорт и често това е достатъчно, за да причини хипертермия. В рамките на един час температурите на автомобила могат да се покачат с повече от 40 градуса, дори когато външните температури са ниски.

Телесната температура на детето се повишава три до пет пъти по-бързо от тази на възрастен и детето може да умре, когато телесната му температура достигне 107 градуса, каза администрацията по безопасността.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР