Полицията в Гърция е започнала разследване за смъртта на 28-годишния

...
Полицията в Гърция е започнала разследване за смъртта на 28-годишния
Коментари Харесай

Арести в Солун след смъртта на българския фен от Пловдив

Полицията в Гърция е почнала следствие за гибелта на 28-годишния почитател на футболния " Ботев " Пловдив. Той почина откакто беше ударен от автомобил в Солун. Инцидентът се е случил, откакто група последователи на " канарчетата ", гостуващи на своите побратими от локалния " Арис ", са били нападнати с хладни оръжия от ултраси на локалния зложелател - ПАОК, след дербито сред двата отбора.
Фен на " Ботев " Пловдив е умрял в Солун след конфликт с ултраси След футболното дерби ПАОК - "Арис " и преди баскетболния мач сред двата отбора
Според уеб страницата Efsyn.gr, към този момент са повдигнати 14 обвинявания на участници в мелето.

Пострадали са и още двама българи, които са настанени в локална болница. Единият е претърпял интервенция.

Починалият Тоско Бозаджийски се е опитал да избяга от мелето в центъра на града и е бил ударен от преминаващ автомобил. Предприета е аутопсия, която ще разкрие дали гибелта му е настъпила в резултат на удара или преди този момент.
Издирват се ултрасите и водачът, виновни за гибелта на български почитател в Солун Още двама българи са потърпевши, само че по-леко
От " Арис " строго осъдиха следващия акт на свирепост сред последователите в града.

" За жал деянията на свирепост сред почитателите в Солун в последно време зачестяват. Днес един човек загуби живота си. Тъжно и възмутително е през 2020 година хора да умират поради конфликти сред почитатели. Ситуацията ескалира в последните дни. Време е съответните органи и гръцката полиция да стартират да работят с твърда ръка против този феномен. А не да увъртат, тъй като по този метод дават " оръжие " в ръцете на убийци. Нужни са строги ограничения, които да сложат завършек на сходни конфликти ", се споделя в позицията на футболния клуб.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР