Полицията в Белгия арестува един от 14-те заместник-председатели на Европейския

...
Полицията в Белгия арестува един от 14-те заместник-председатели на Европейския
Коментари Харесай

Скандал за корупция разтърси Брюксел: Вицепрезидент на Европарламента е арестуван за подкуп

Полицията в Белгия арестува един от 14-те заместник-председатели на Европейския парламент по отношение на следствие за корупция, в което е забъркан домакинът на Световното състезание по футбол - Катар. Задържана е гръцката евродепутатка Ева Кайли от Групата на социалистите и демократите (S&D), дружно с още четирима други лица, оповестява " Франс прес ".

Сред тях е и някогашен евродепутат и помощник в Европейския парламент. В първичното изказване на белгийската прокуратура се споделя, че арестите са направени по отношение на следствие за корупция и пране на пари, обвързвано с неназована страна от Персийския залив. От медиите в страната стана ясно, че въпросната страна е Катар.

Засега не са разкрити детайлности към следствието, само че в медиите се приказва за хипотетичен рушвет, който арестуваните лица са взимали от Катар. Техните жилища са били претърсени, като локални медии оповестяват, че в дома на един от тях полицията е разкрила сума от 600 хиляди евро в брой.

" Днешните претърсвания разрешиха на проверяващите да възстановят към 600 хиляди евро в брой. Бяха конфискувани също по този начин компютърно съоръжение и мобилни телефони. Тези детайли ще бъдат оценени в границите на следствията. ", се споделя в изказване на прокуратурата.

След известията за ареста на Ева Кайли ръководителят на гръцките социалисти (ПАСОК) Никос Андрулакис разгласи в Twitter, че тя е била изключена от партията.

: Just in - “Following the latest developments and the investigation of the Belgian authorities into the corruption of European officials, PASOK’s MEP Eva Kaili has been expelled from the party by decision of President Nikos Androulakis, ” announced the center-left party.
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi)
Новината идва в миг, когато Катар поставя огромни старания да усъвършенства имиджа си в лицето на нейните критици по отношение на отбраната на правата на индивида в близкоизточната страна.

Катар тази година е хазаин на Световното състезание по футбол - събитие, което беше придружено от голям брой обвинявания в корупция, свързани с гласуването на членовете на ФИФА за възлагане на шампионата на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР