Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в аквапарка

...
Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в аквапарка
Коментари Харесай

Разпоредител в аквапарка твърди, че загиналото момче не е спазило инструкциите за безопасност

Полицията ще извърши още един оглед на водната пързалка в аквапарка в Приморско, където 18-годишен юноша почина при безразсъден случай. Две момчета се сблъскаха през вчерашния ден в улея на рискова пързалка, наречена „ Цунами “. Единият от тях, от старозагорското село Кирилово, почина след получена контузия в главата. Другият е прегледан и освободен от болничното заведение.
Аквапаркът ще остане затворен, до момента в който не престават процесуално-следствените дейности. От прокуратурата са назначили нова експертиза, която би трябвало да откри точната причина за гибелта на момчето.
Николай Михайлов, който е разпоредник в аквапарка в Приморско, съобщи пред БНР, че при спускането си по рисковата пързалка най-вероятно момчето не е спазило инструкциите за сигурност:
„ Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си чиновник, който разпорежда, само че до каква степен разбрах, не е спазил инструкцията. За вярно втурване изобщо не е изчакан чиновник. По принцип вярното втурване – кръговете са с дръжки по посока на придвижването, индивидът би трябвало да е седнал, да се държи крепко и да се спусне. Доколкото разбрах, се е спуснал с главата напред “, изясни Михайлов.
„ Вероятно някое от разпоредбите за прилагане на оборудването не е спазено “, разяснява Митко Вълев, член на УС на Сдружението „ Българска професионална асоциация за басейни и спа “.
„ Спасителите на място би трябвало отговорно да съблюдават инструкциите и да не позволяват хората, които се пускат по пързалките, да нарушават разпоредбите, тъй като доста постоянно туристите не се преценяват с разпоредбите, вършат им се забележки, все пак те не престават да се пускат по пързалките по метод, по който не би трябвало “, добави той.
По думите на Вълев, в България няма организация, която да следи за сигурността на аквапарковете.
Очаква се по-късно през днешния ден от Регионалната дирекция за строителен надзор и Комисията за отбрана на потребителите да кажат дали и те ще извършат инспекция на водното оборудване.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР