Полицията съобщи, че на 14 януари хиляди хора са излезли

...
Полицията съобщи, че на 14 януари хиляди хора са излезли
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Берлин

Полицията заяви, че на 14 януари хиляди хора са излезли на митинг край Берлин по отношение на изказванията, че крайнодясната партия AfD има проекти за всеобщо експулсиране на чужденци, съобщи Агенция Франс Прес.

Социалдемократическият канцлер Олаф Шолц и неговият министър на външните работи екологът Аналена Баербок бяха измежду близо 10 000 души, които взеха присъединяване в шествието по улиците на Потсдам, близо до немската столица.

Хиляди други се събраха пред Бранденбургската врата в Берлин, заяви полицията. Подобни шествия се организираха и в други градове в Германия.

Протестите бяха проведени след известия, че AfD, която сега е на върха в социологическите изследвания, е обсъждала подобен проект на среща с австрийски крайнодесни през ноември.

Шествията се организираха след изказванията на немската проверяваща медия Correctiv, че представители на AfD са участвали на среща с Мартин Зелнер, водач на австрийското придвижване " Идентификатор на бялата горделивост ".

Той е показал проект за " превръщане на вътрешната миграция на чужденци " и вместо това да бъдат изведени мигрантите и претенденти за леговище отвън Германия и Австрия, оповестява Correctiv и БНР.

Докладът на Correctiv провокира шокова вълна в Германия в миг, когато AfD има сред 21 и 23% в народен мащаб във връзка с желанията за гласоподаване.

Партията има повече от 30 % поддръжка в някои елементи на някогашната Източна Германия, където по-късно тази година би трябвало да се проведат районни избори.

Шолц предизвести за опасността от екстремизма, защото крайната десница беше подложена на критика, че се пробва да се възползва от антиправителствените митинги, водени от фермери.

" Когато законните митинги се трансфорат в яд или пренебрежение към демократичните процеси и институции, всички ние губим ", сподели Шолц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР